Kozan’da bayram coşkusu

Kozan’da bayram coşkusu

Kozan’da Kurban bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma programı düzenlendi.

Karacaoğlan Halk Kütüphanesi Salonu’nda, Kaymakamlık ve belediyece organize edilen programa, Kaymakam Avni Oral, Garnizon Komutanı Personel Albay Bülent Siper, Belediye Başkanı Musa Öztürk ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Avni Oral, bir kurban bayramına daha ulaşmanın mutluluğu ve hazzını yaşadıklarını ifade ederek, programa katılanların bayramını kutladı.

Bayramların toplumca önem verilen müstesna günlerden olduğunu belirten Oral, şunları kaydetti:

“Bayramlar bizim çok özel ve önem verdiğimiz müstesna günler. Bugünlerde hepimiz, kardeşlik hukukumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışma duygumuzla ilgili olan hislerimizi tekrar gözden geçirme ve bu duyguları çok daha yoğun yaşamak durumundayız. İşte kutladığımız bu kurban bayramında da dini vecibemizi yerine getirerek kestiğimiz bu kurbanlarla kardeşlik hukukumuz gereği dostlarımıza, akrabalarımıza, komşularımıza, muhtaç durumda olanlara, bu günün anlamına da uygun olarak bu ibadetimizin paylaşılması anlamıyla çok özel bir bayram. Bu yönü ile yardımlaşmayı ve paylaşmayı bir kat daha artırarak, gerçekten küskünlerin, dargınların barıştığı günler olarak idrak etmek durumdayız. Bu vesile ile bu bayramının ifade ettiğim bu manevi duygular çerçevesinde yaşanmasını ve idrak etmenizi temenni ediyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; bu bayram, hepimizin kutladığı gibi tüm İslam dünyasında aynı heyecan ve mutlulukla kutlanamıyor. Dileğimiz ve duamız odur ki; bu bayram tüm İslam aleminde barışa da vesile olsun. Onlar da huzur ve mutluluk içerisinde İslam dininin gereklerine uygun şekilde bu bayramı kutlayabilsinler”

Belediye Başkanı Musa Öztürk ise programa katılanların ve Kozan halkının Kurban bayramını tebrik ederek,”Bayram günlerinde inancımıza göre, küslük olmaz. Haset, fesat günü değil, barış ve kucaklaşma günüdür. Dinimiz böyle emretmiş. Bende, böyle bir günde herkesin kucaklaşmasını ve nice bayramlara sağlık, sıhhat ve afiyetle ulaşmasını diliyorum” dedi.

Bayramlaşma programı, ilçe Jandarma Komutanlığı, Kozan Devlet Hastanesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile şehit ailelerine gerçekleştirilen ziyaretlerle sona erdi.